histamin kiti

LC-MS / MS Kullanılarak Histamin Analizi

Histamin, süt ürünleri, bira, şarap, balık, sosis ve diğer işlenmiş etleri içeren farklı fermente gıdalar / içecek türlerinde histidin mikrobiyal dekarboksilasyonuyla üretilen yaygın bir biyojen amindir. Bu nedenle histamin, gıdalardaki bozulmanın bir göstergesidir ve sıklıkla gıda üretimi ve nakliyesi sırasında kalite kontrolü için biyolojik belirteçlerden biri olarak görülür.

Histamin, bağışıklık tepkisine aracılık eden, kan damarını düzenleyen (yüksek konsantrasyonda histaminin insanlarda kuvvetli vazoaktif etkilere sahip olması) bağırsak düz kas hareketliliğini kontrol etmede önemli rol oynamaktadır. Histamin'in en iyi bilinen rolü, çeşitli alerjik reaksiyonlara iltihaplanma tepkisinin bir bölümüne aracılık etmektedir. Gıdadaki histamin, hem toksikolojik risk hem de sağlık riski oluşturabilir.

Jasem yöntemi, histamin, trakeurada, orkinos, peynir, şarap, salam, bira ve soya sosunda LC / MS-MS kullanılarak 7.5 dakika süreyle doğrudan analiz sağlar

  • Özellikler

    • On-line SPE’ye gerek yok
    • Sadece bir standart HPLC sistemi ve bir sütunun kullanımı
    • Hızlı ve kolay örnek hazırlama
    • Kısa analiz süresi (Toplam analiz süresi 7. 5dakika)
  • Parametreler

    Histamin
  • Matrisler

    Şarap

    bira

    Soya sosu

    Peynir

    İstavrit

    orkinos

    Salam

Çeşitli Gıda Tipleri İçin Örnek Hazırlama


  • Aşama 1

    5 g örneği bir centifuge tüp içine doğru transfer edin

  • Aşama 2

    20 ml Reaktif-1 ekleyin ve kuvvetli 10 dakika vorteksleyin

  • Aşama 3

    4000 rpm'de (+ 4 ° C) 10 dakika boyunca santrifüjleyin

  • Aşama 4

    0.45 mikron naylon filtreleri bir HPLC şişesine süzün

  • İyon Kromatografi Çıktısı / Sonuçlar

     

    Matris

    LOQ (ppm)

    İstavrit

    1.06

    Orkinos

    2.41

    Peynir

    0.92

    Salam

    1.16

    Soya Sosu

    1.48

    Bira

    1.00

    Şarap

    4.32

  • Histaminin Orkinos Matrisi İçerisindeki Kalibrasyon Eğrisi

     

Kromatografi ile birleştirilmiş kütle spektrometrisinde teşhisin uyarlanması...

Contact Us

Bize iletişim formunu doldurarak yada info@jasem.com.tr mail adresimizden ve +902165720200 numaralı telefonumuzdan ulaşabilirsiniz